Cultuureducatie

Theatervoorstellingen voor het basisonderwijs

THEATER BIJ U OP SCHOOL

Wij, Lieke en Lourens zijn beiden theatermakers en maken daarnaast ook muziek. We staan veel op festivals met ons collectief maar we hebben ook kindervoorstellingen geschreven. 

Hieronder staan deze voorstellingen die we voor OBS de Wendakker op maat hebben geschreven. Beide om een nieuw thema in te luiden in de school: Duurzaamheid (2018) en Kunst (2019).    

Belevingswereld kind
We behandelen een abstract thema als ‘kunst’ door op een beeldende, muzikale en interactieve manier aan te sluiten op de belevingswereld van het kind. Bij het onderwerp Duurzaamheid door middel van een spannend verhaal en bij Kunst door middel van de droommachine, het schaduwspel.

Interactief
De energie van de kinderen (handen wrijven, geluidjes maken) worden de hele tijd meegenomen in het verhaal van de voorstelling. Vanaf het begin zijn beide voorstellingen zeer interactief. Zonder de input van de kinderen kan het verhaal niet verder. 

Adaptief
Onze voorstellingen zijn passen we qua spel en verhaal per groep aan. Voor kleuters focussen we meer op het fysieke spel en bij bovenbouw ligt de focus óók op het talige aspect. Per thema kijken we naar welke woorden we gebruiken in de voorstelling en dit kan ook in samenwerking.

Boeken
Onze voorstellingen zijn te boeken bij u op school. We nemen onze eigen decor en techniek mee wat we in uur kunnen opbouwen in een klas, een aula of een gymzaal. Het is ook mogelijk om een voorstelling / workshop op maat te laten maken. Neem hiervoor contact op via skypiratecollective@gmail.com. Voor een impressie van onze voorstellingen kunt u naar beneden scrollen. 

Bij vragen kan je ook altijd Lourens bellen op 0653274409

Groetjes! Lourens en Lieke

 

De Grote Droomshow

Loki heeft een machine gebouwd en dit is niet zomaar een machine! 
Dit is ‘s werelds eerste droommachine. Met deze machine is het mogelijk om óók overdag te dromen. Om deze machine aan te krijgen zijn wel heeeel veeeel droomkorrels nodig want deze zitten barstensvol met fantasie… Hebben de kinderen genoeg fantasie om de machine werkend te krijgen en zullen ze dan de droomkunstenaar ontmoeten?   

Thema: Kunst

Wat is kunst en kan iedereen een kunstenaar zijn? In deze interactieve voorstelling gaan we met de kinderen op een visuele en muzikale manier door alle kunstvormen heen. Met behulp van een loopstation en de input van de kinderen bouwen we gezamenlijk aan een auditieve wereld waarop de de droomkunstenaar, het silhouette, inspeelt. Achteraf bespreken we de kunstvormen die aan bod zijn gekomen en is er de mogelijkheid kinderen zelf met hun schaduw te laten spelen. 

Bekijk hieronder een foto’s en een video impressie. Voor meer vragen of boekingen kunt u mailen naar skypiratecollective@gmail.com

 

Duur voorstelling: 30 min.
Maar reken op 45/60 min met in- en uitloop en nabespreking.  
Mogelijkheid tot workshop achteraf: Ja

Leeftijd: 4 – 12 jaar. 
Per leeftijdscategorie passen we de voorstelling aan. 

Maximaal 4 voorstellingen op een dag. 
Maximaal 2 klassen per voorstelling.

Terug Naar Aarde

Terug Naar Aarde

Het is vrijdag 12 januari 2018 en de vrienden Delphi en Fig zijn gestrand op de onbekende planeet Jupister. De afgelopen 30 dagen zijn ze van planeet naar planeet gereisd om op zoek te gaan naar de meest kostbare diamant; De Rode Robijn. En die hebben ze gevonden! Vandaag zou de dag zijn dat Fig en Delphi naar huis terug zouden keren maar de raket Terug naar Aarde is al vertrokken.. Met hulp van de kinderen proberen ze terug te komen naar de aarde. 

Duurzaamheid
Deze interactieve voorstelling is geschreven rondom het thema duurzaamheid. Welke energiebronnen kun je gebruiken als de energiebron waar je normaal mee werkt niet meer beschikbaar is? Dan ben je genoodzaakt naar andere oplossingen te zoeken. Samen met de kinderen zoeken we naar andere energiebronnen die de oude raket die ergens op Jupister staat weer aan de praat kunnen krijgen. 


Duur voorstelling: 30 min.
Maar reken op 45/60 min met in- en uitloop en nabespreking.  
Mogelijkheid tot workshop achteraf: Ja

Leeftijd: 4 – 12 jaar. 
Per leeftijdscategorie passen we de voorstelling aan. 

Maximaal 4 voorstellingen op een dag. 
Maximaal 2 klassen per voorstelling.